PBS og Post Danmark køber KMD’s aktier i e-Boks

04-03-2009

PBS og Post Danmark køber KMD’s tredjedel af aktierne i e-Boks. e-Boks tilbyder digital forsendelse og opbevaring af borgernes og virksomhedernes post. PBS og Post Danmark ejer herefter hver halvdelen af e-Boks.

PBS og Post Danmark overtager KMD’s aktiepost i e-Boks og ejer herefter hver 50 procent af selskabet. e-Boks har på få år udviklet sig til den foretrukne, sikre boks for digitale dokumenter for 1,8 mio. danske brugere og ca. 500 afsendere, herunder langt de fleste pengeinstitutter, alle landets 98 kommuner, Økonomistyrelsen, ATP, samt en række forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber.

Baggrunden for PBS og Post Danmarks køb af KMD’s aktier i e-Boks

"Lige siden vi blev aktionær i e-Boks i 2002, har selskabet været en strategisk vigtig investering for Post Danmark. Salget af KMD åbnede op for, at vi kunne øge vores ejerandel, og den mulighed har vi naturligvis udnyttet. Det styrker vores position som et postselskab, der kan tilbyde kunderne præcis den form for levering, som de efterspørger", siger K.B. Pedersen, viceadministrerende direktør i Post Danmark.

Flemming L. Jensen, administrerende direktør i PBS udtaler: "KMD, Post Danmark og PBS har sammen kommercialiseret og med årene skabt meget flotte resultater i e-Boks, som er til glæde for de mere end 1,8 millioner danske brugere, der nu benytter e-Boks som deres digitale postboks, samt virksomheder i det offentlige og private. Vi ser frem til i samarbejde med Post Danmark fortsat at udvikle e-Boks og sikre den videre succes".

Forsat tæt samarbejde mellem e-Boks og KMD

Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks siger: "Vi har været meget glade for KMD som medstifter af e-Boks samt aktionær siden 2001, og vi har også haft et godt dagligt driftsmæssigt samarbejde med KMD. e-Boks udvidede i 2007 sit driftsmæssige engagement med KMD ved indgåelse af en længevarende aftale om køb af kapacitet og drift af e-Boks applikationen. Denne driftsaftale fortsætter uagtet, at KMD ikke længere er medaktionær, og vi ser frem til et fortsat positivt og tæt samarbejde med KMD."

Baggrunden for KMD’s salg af aktier i e-Boks

"Det har været utroligt spændende at være med til at etablere konceptet og virksomheden e-Boks i 2001 samt at deltage i den succesfulde udvikling af selskabet frem til i dag. e-Boks er dog ikke en kerneforretning for os som it-virksomhed, og da vores medaktionærer i e-Boks var interesserede i vores aktier, så har vi fundet en attraktiv løsning til glæde og gavn for alle parter", siger administrerende direktør i KMD Lars Monrad-Gylling.

Prisen for aktierne er ikke offentliggjort.

Pressekontakt

Susanne Søndahl Wolff

Nordic Communications & Marketing Director
Telefon: +45 70212400 / +45 23821314
E-mail: marketing@e-boks.dk